bg en ru mk ro

Product 6/8

AQUIS SILK VARNISH

AQUIS SILK VARNISH


Опсег на бои

Површина
дрво
Ниво на сјај
сатен
Примена
направи сам
Употреба
надворешна (екстериорна), внатрешна(нтериорна)
Потрошувачка
80 - 100 ml/m2
Разредување
по потреба со вода до 5%
Целосно сушење
3h
Алатки за апликација
валјак, четка или пиштол
Чистење на алати
вода, веднаш по работата
Пакување

Consumption calculator


Processing area (m2):
  • Description
  • Documents

Полиуретански еднокомпонентен ажуриран лак за вода за внатрешна и надворешна употреба.

 

ПРИЛОГ
За лакирање на дрвени површини, фурниран МДФ и иверка. Таа е погодна за мебел, столарија, градинарски додатоци, огради, шупи, облоги, обвивка, олуци и многу повеќе.

 

ПРЕДНОСТИ

• долгорочно ја украсува и штити дрвената површина од влага, УВ и атмосфера;
• создава јак, отпорен на нечистотија и отпорен на гребење, благодарение на специјалните адитиви Тефлон®;
• многу добар проток за време на примената;
• восочна сензација при допирање на површината;
• го нагласува трепетувањето на дрвата, создавајќи мазна завршница со сјаен сјај;
• можност за боење на системот за нијанса Декоратор;
• висока еластичност - ги компензира линеарните екстензии на дрвото.

 

ОСНОВНИ БАРАА
Подлогата мора да биде здрава, суво и добро исчистена од прашина, маснотии и други загадувачи.
• Се препорачува ново дрво - импрегнација со AQUIS дрво импрегнатор, кој продира во дрво, го штити од штетници и создава добра основа за нанесување декоративен слој.
• Третирани оштетени облоги стари од дрво треба да се отстранат и нерамномерноста да се пополни и израмни со соодветна шкурка. Веќе насликаните или лакираните површини не се подготвуваат, туку само изшкуркан пред да нанесете украсен слој.

 

НАЧИН НА РАБОТА
Пред употреба, ноктот се меша многу добро. Нанесете во една или две слоја со четка, валјак или пиштол за прскање во боја. Интервалот помеѓу два слоја е околу 3 часа. Вториот слој се нанесува откако првиот слој е целосно сув и откако ќе се изгори со фино шкурка. За најдобри резултати, се препорачува да се работи на температура од 350C и релативна влажност од 60%. Цената и покриеноста на производите се под влијание на бојата и пред-третманот на површината. Со секој следен слој на лак, конечната боја на облогата станува заситена.

AQUIS_silk_lq_dec

AQUIS_silq_lq_TD

MSDS_AQUIS silk_lq

Please send an inquiry for more information